Föreningshuset har sedan starten år 1972 varit specialiserat på Föreningsadministration. Det gäller all form av administration, såsom medlemshantering/medlemssystem, ekonomi/bokföring samt kansli.

Med hjälp av Föreningshusets webblösningar kan våra kunder själva administrera medlemmar och föreningsgöromål över Internet. Föreningshuset erbjuder även associerade tjänster, såsom boknings- och betaltjänster över internet.

Föreningshuset har för närvarande över 300 föreningar som kunder, vilket innebär hundratusentals medlemmar. Vårt jobb är att ge dem mer tid till kärnverksamheten. Föreningshuset är en stabil affärspartner med högsta kreditklass av UC. Vi hanterar stora betalflöden och är därmed registrerad betaltjänstleverantör med tillstånd hos Finansinspektionen.

Föreningshuset ska vara Sveriges bästa, och för sina kunder mest värdeskapande, helhetsleverantör av föreningsadministration.

Engagemang i föreningar ger människor en högre livskvalitet. Föreningshuset gör Sverige bättre!

Bakgrund till uppdraget
Föreningshuset är inne i en stark tillväxtfas. Under 2016 växte vår totala förvaltade medlemsdatabas med 25%. Marknaden ökar eftersom det finns ett ökat behov inom den ideella sektorn och vi ser en fortsatt kraftig expansion de kommande åren. Föreningshuset står inför en stor utmaning att möta nuvarande och nya kunders efterfrågan av befintliga tjänster samt utveckling av helt nya affärsområden. Föreningshuset behöver därför omgående anställa personal till samtliga avdelningar.

Föreningshusets har tre verksamhetsområden:

Medlemsadministration
Föreningshusets webbaserade system skapar ordning i föreningarnas medlemsadministration. Tjänsterna ger hög tillgänglighet online för administratör såväl som medlemmar.

Alltid uppdaterade uppgifter i föreningens medlemsregister ger kostnadsbesparingar och ökar samtidigt den tid som engagerade människor kan lägga på kärnverksamheten. Det i sin tur ökar medlemsvärdet.

Kansli
Föreningshusets erfarna kanslipersonal har hand om hela eller delar av Föreningarnas kansli, vilket innebär att föreningarna inte behöver investera i egen personal och egna lokaler. Tack vare vår erfarenhet och vårt effektiva administrativa system kan vi leverera mycket kostnadseffektiva tjänster. Föreningarna får tillgång till alla de resurser och all erfarenhet som vår kansliavdelning har byggt upp under de 20 år som vi levererat denna tjänst. Våra öppettider är generösa, vilket ger en bra service till både styrelse och medlemmar.

Redovisning
Föreningshuset har kunnig personal som är specialiserade på redovisning för ideella föreningar. Med Föreningshuset som partner för ekonomiadministrationen har föreningen alltid tillgång till den kompetens som behövs för skattereglerna inom den ideella sektorn.

Redovisningstjänsterna är integrerade med Föreningshusets medlemshantering samt betaltjänster, vilket väsentligt förenklar styrelsearbetet. Utöver ideella föreningar så har Föreningshuset även företag som kunder.

 

 

UI/UX-designer


I Föreningshusets satsning på att bygga nästa generations plattform för svenskt föreningsliv söker vi nu en UI/UX-designer.

I din roll som designer hos Föreningshuset arbetar du med att ta fram gränssnitt för vår nya plattform. Du kommer vara med från grunden i skapandet och ha stora möjligheter att påverka funktionernas utformning.

Du arbetar i ett tight team med frontend- och systemutvecklare som hjälper dig att realisera dina verk i fungerande applikationer, både för webb och handhållna enheter. Plattformen spänner över dashboards för administrativ överblick, till kundspecifika medlemsfunktioner.

Föreningshuset drivs starkt av kundnyttan med våra verktyg. Du kommer därför att få arbeta fram och testa gränssnitt i dialoger tillsammans med våra kunder. Hos Föreningshuset är det högt i tak och vi ser vi ser gärna att du är en framåtlutad person som kommer med kreativa lösningar på hur våra produkter kan utvecklas. Föreningshuset arbetar kontinuerligt med att utveckla vårt erbjudande, såväl användar- och designupplevelse, som teknisk plattform.

Idag används Föreningshusets olika delsystem av en stor mängd olika typer av användare. Flertalet av våra användare är engagrande människor som brinner för ”sin” förening. De vill ha det bästa för sina medlemmar, och detta gäller även plattformen som du kommer vara med att utveckla.

Som UI/UX-designer kommer du direkt få feedback på dina ideér för att styra den kontinuerliga utvecklingen av framtidens plattform för föreningslivet. Du kommer även vara en viktig del av profileringen av Föreningshuset i vår expansion. Föreningshuset har alltid varit den mest innovativa och genomtänkta plattformen för föreningslivet. Du kommer möjliggöra detta även i framtiden!

Vi tror att du har relevant utbildning inom något av följande:
Interaktionsdesign
Människa-datorinteraktion
Grafisk formgivning med inriktning mot digital produktion

Vi välkomnar även spetsutbildningar från exempelvis Hyper Island eller Bergs.

Vi är även nyfikna på att du berättar mer om dina parallella hobbyprojekt som vi tror att du berikar din fritid med.

Jobbet går att söka på portfolio.

Meriterande erfarenheter:
Prototypdriven design (Axure RP, Marvel, Invision etc.)
Användartestning
Dataanalys
Enklare webbutveckling i HTML/CSS
A/B-testning

Vi erbjuder dig

Engagemang
Engagemang och pålitlighet är kärnan i Föreningshusets verksamhet och drivkraft inom organisationen. Föreningshuset ger varje individ utrymme och möjlighet att utveckla både sig själv och vår gemensamma plattform för föreningslivet. Engagemang smittar mellan oss och föreningarna.

Samarbete
Föreningshuset är ett företag där samarbete och glädje är ledordet. Det är högt i tak och verksamheten växer tack vare att vi fungerar som ett lag. Vi uppskattar varandra och visar varandra respekt, vi kommunicerar. Vi vill ha de bästa personerna på varje plats för att få ett komplett lag. Vi lär och utvecklas tillsammans. Detta kan bara ske om varje individ kontinuerligt utvecklas i sin roll och lär andra.

Kvalitet
Vi är kunskapsrika, vi förstår behovet från våra kunder, vi försöker alltid överträffa våra kunders förväntningar. Föreningshuset har under flera decenier levererat en plattform för föreningsadministration. Utan kvalitet och långsiktigthet hade detta aldrig varit möjligt.

Ansvar
Föreningshuset är stabilt och pålitligt både mot oss själva och våra föreningar. Vi ansvarar för att föreningar har trygghet och lugn för att fokusera på medlemmarnas intressen. Stabilitet och ansvar ger varje individ i Föreningshuset trygghet och mod att utvecklas och trivas.

Befattningens villkor
Enligt separat anställningsavtal och marknadsmässiga villkor
Kontinuerlig vidareutveckling i form av konferenser eller kurser
Föreningshuset satsar mycket på friskvård och har gemensam träning 1/ggr per vecka samt ytterligare en friskvårdstimme/vecka.
Alla har fri tillgång till en personlig tränare en timme/vecka för att kunna utveckla sin träning från personliga önskemål.
Vi sitter i ljusa fina lokaler i Hammarby Sjöstad.